Pers gereedschap

Pers gereedschap

Persgereedschappen bestaan in hoofdzaak uit een persmachine voorzien van wikkel- of kettingtangen. Over het algemeen kunnen de meeste persbekken op meerdere persmachines van dezelfde fabrikant worden gemonteerd. Bovendien hebben verschillende persmachineproducenten de klemtang gestandaardiseerd, zodat deze ook compatibel is met persbekken van andere fabrikanten.

Perssystemen met de afmetingen ø 12 ÷ 35 mm moeten met persekken worden geperst; perssystemen van ø 42 ÷ 108 mm moeten met kettingen worden geperst.

Bij alle perssystemen komt het profiel van de torusvormige ruimte (de O-ringzitting) van de fitting zelf exact overeen met de geometrische vorm van de bek/ketting. Daarom moeten de verschillende bekken/kettingen goedgekeurd worden door de fabrikant van het betreffende perssysteem. Bovendien moeten de door de fabrikant van het persgereedschap verstrekte bedienings- en onderhoudsvoorschriften worden nageleefd.

De persmachines, de bekken en de kettingen moeten periodiek worden gereviseerd om ervoor te zorgen dat de verbindingen correct gerealiseerd worden. Het persgereedschap moet worden gecontroleerd door een officieel bevoegde reparateur volgens de specificaties van de fabrikant.

Bovendien moeten alle bewegende delen (drukrollen) en klemoppervlakken van de persbekken en -kettingen (binnenprofielen) dagelijks schoon en gesmeerd worden gehouden.

Eventuele aanwezigheid van oxidatie, verf en vuil verminderen over het algemeen de betrouwbaarheid van de gereedschappen, wat problemen geeft met het schuiven van de apparatuur op de fittingen tijdens de persfase.

Bekijk hier meer info over de persgereedschappen

Producten18 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Artikelcode Product Prijs

18 Items

per pagina
Aflopend sorteren